4 gode grunde til at få sig en markise

I dag vælger mange at få sig en markise over deres terrasse. Det kan både være i helårsboligen eller i sommerhuset. Lige meget hvor, så er det altid en god idé med en markise. Men hvorfor er det egentlig det? Vi giver dig fire gode grunde til at få en markise til din terrasse. På den måde kan du slippe for at skulle udfordres af blæsevejret og andre ting, der gør det svært for dig at udnytte terrassens fulde potentiale. Læs med og bliv lidt klogere på markisen. 

Hvad er en markise?

Hvis du ikke allerede kender til markisen, så kan du læse mere om, hvad det er for noget her. En markise er et fransk ord for en form for solafskærmning, der ofte sidder fastmonteret på huset. Når den ikke er i brug, er den rullet omkring en stang. Herfra kan du rulle den ud i den længde, du ønsker. 

En markise kommer i mange forskellige udformninger, og det gælder især for materialet og farven på din markise. Derved kan du også selv have indflydelse på, hvor meget den skal lukke af for solen. Du kan også vælge materialer, der kan holde til eksempelvis regn eller mere kraftigt blæsevejr. Læs mere om markiser hos markiseeksperten.dk.

Pas på solen

Lad os tage hul på de gode grunde til at få sig en markise. Først og fremmest kommer vi ikke uden om vigtigheden i at beskytte sig selv, når solen står øverst på himlen. Reglen siger, at vi mellem 12 og 15 bør være i skygge for at skåne huden mest muligt. Men det kan være svært at søge i skygge, hvis I er flere mand på terrassen.

I stedet for en parasol, der ikke kan dække jer alle sammen, kan en markise være det helt oplagte valg. Markisens firkantede størrelse gør det muligt at få alle til at sidde i skygge. Den er samtidig nem at håndtere, og den kræver ikke en parasolfod, der skal kunne stå et bestemt sted for at dække jer alle. 

Den fylder ikke

Lad os blive ved sammenligningen mellem en markise og en parasol. For i dag vælger mange at have en parasol, der kan foldes ud, når solen bliver for skarp. Ét af de store problemer ved dette er, at den er enormt svær at opbevare. Den fylder meget, og så er foden også tung at slæbe rundt på. 

Med en markise slipper du for at skulle opbevare noget som helst. Markisen påsættes på husets yderside, og når den er rullet ind, skal den blot sidde ind i en lille boks, der allerede er installeret. For dig betyder det langt mere opbevaringsplads i din bolig, som du kan bruge til meget andet end at opbevare din parasol. Samtidig slipper du for at slæbe den frem og tilbage alt efter vejret. 

Kan holde til mere

Vi kender vist alle sammen til den store udfordring, det er, når der er solskin og blæsevejr på samme tid. Det kan dermed være svært at få den klassiske parasol til at stå stille uden at flyve rundt eller være ved at vælte. Det kan forstyrre middagsselskabet gevaldigt, og faktisk er der også en risiko for, at nogen kommer til skade, hvis parasollen vælter. 

En markise lader dig også slippe for disse problemer. Den er særdeles holdbar og slidstærk, og derfor kan det ofte modstå en moderat vindstyrke. Samtidig sidder den fast, og det betyder for dig, at du ikke skal holde styr på, om den er ved at blæse væk. Hvis du gerne vil have en markise, der altid kan holde til blæsevejret, skal du sørge for at finde en model med et kraftigt stel. Så er du godt sikret. 

Markisen er hyggelig og nostalgisk

En sidste ting ved markisen er dens visuelle udtryk. For findes der noget mere hyggeligt end en udrullet markise med brede striber på, der fører os tilbage i tiden? Markisen er med til at sprede hygge på terrassen, og den inddeler samtidig området i forskellige afdelinger. Den udrullede markise vil nemlig afdække et bestemt område, og på den måde kan du nemt skabe en oase under din markise. Den kan altså nemt blive en del af din indretning på terrassen. 

Hvad koster en markise?

For en god markise med motor, holdbare arme, god dug og en god garanti, skal du af med mellem 15.000 og 30.000. Det er ikke småpenge, men det kan dog hjælpe med at øge værdien af din bolig. Det gør jo også terrassen mere brugervenlig i flere år, selv på dage med lidt regn eller for meget sol. Hvis du overvejer at låne penge til en markise, og allerede har andre lån kørende, anbefaler vi at se på et samlelån. Der kan man samle alle sine tidligere lån og tage et tage et nyt samtidig, og dermed få en lavere månedlig ydelse i alt.

Anmeldelser af siden:

  • Marie Christensen 10/10

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.