Kan jeg nøjes med reparation af min MacBook?

Selv om Apples produkter generelt er holdbare og stabile i drift, kan en MacBook eller iMac selvfølgelig gå i stykker. Heldigvis er der masser af steder, hvor du kan få repareret din enhed nemt og hurtigt til en overkommelig pris. Et af de steder, hvor de har stor erfaring med reparation af Apple-produkter, er Telerepair.dk, som kan klare blandt andet skærmskift, batteriskift og udskiftning af harddisk på både ældre og helt nye modeller.

Kan min MacBook reddes?

Ja. Som udgangspunkt kan alle former for fejl klares med en MacBook-reparation hos en professionel reparatør. Det kan være reparationer som:

 • MacBook Pro skærm skift
 • MacBook Air skærm skift
 • MacBook harddisk udskiftning
 • MacBook batteri skift
 • MacBook tastatur skift
 • iMac reparation
 • Udskiftning af komponenter
 • Reparation af højtalere, stik, mikrofoner og lignende.

Kan en Mac reparation betale sig?

Selvom alt som udgangspunkt kan repareres, er det ikke i alle tilfælde, det kan betale sig. Priserne på MacBook-reparationer afhænger af en lang række faktorer, først og fremmest selvfølgelig skaden. Dernæst har alder og model noget at sige for prisen. Helt generelt er en reparation af den lidt billigere MacBook også billigere end en reparation på en MacBook Pro.

Og det er de samme faktorer, der spiller ind, når du skal vurdere, om det kan betale sig. En MacBook er en investering, og priserne ligger generelt i den høje ende, hvilket betyder, at det i rigtig mange tilfælde vil være en god idé at betale for en reparation i stedet for bare at købe en ny. Er skaderne dog så omfattende, at der næsten er tale om en fuld restaurering, eller hvis du har en af de helt gamle modeller, er det ikke altid, det kan betale sig.

Hvad kan betale sig at få repareret?

Når du skal finde ud af, om du skal have din MacBook repareret eller anskaffe dig en ny, er der nogle ting, du skal overveje, inden du indleverer den til Mac reparation.

Hvor gammel er din MacBook?

Alderen er det vigtigste parameter. Er din MacBook mere end fem år gammel, vil en større reparation sjældent kunne betale sig, da din bærbare computer i så fald ikke har den længste levetid foran sig. Er der kun tale om en mindre reparation, kan det altid betale sig at spørge om prisen hos din reparatør.

Hvad er der galt?

Er det dit tastatur, der er røget? Eller er batteriet begyndt at tabe strøm? Så kan det på en nyere bærbar sagtens betale sig at få det skiftet. Disse dele er relativt billige at få skiftet. Er den langsom, kan det være en enkelt komponent, der skal skiftes. Er det skærmen, der er gået, er det en anden sag. Skærmen er en af de dyrere reparationer, og her skal du have din MacBooks alder i baghovedet.

Hvad skal din bærbare bruges til?

Bruger du din MacBook på arbejde eller studier som et vigtigt arbejdsredskab, der skal kunne køre måske store programmer, er en god ydeevne, hastighed og fortsat opdatering essentielt. Og her vil en udskiftning måske være det bedste valg.

Bruger du modsat kun din bærbare af og til – eksempelvis til at browse lidt og skrive en e-mail i ny og næ, da vil en reparation være den billigste løsning.

Hvad med miljøet?

Endnu en faktor, du bør have med i dine overvejelser, er hensynet til miljøet. Miljømæssigt er en reparation altid at foretrække fremfor at investere i nyt. Så her er det en god ide at rådføre sig med reparatøren og høre, hvordan man her vurderer MacBookens stand og restlevetid.

Får du ikke din MacBook repareret, kan du gøre miljøet en tjeneste ved at indlevere den et sted, der enten bruger reservedelene eller afleverer den i den rette sortering til genanvendelse.

Vær sikker på, der bruges originale dele

Når du skal have lavet en MacBook-reparation, er det vigtigt, du vælger en reparatør, hvor de udelukkende bruger originale reservedele fra Apple. Ellers risikerer du, at reparationen kan gøre mere skade end gavn, fordi de uoriginale dele ikke taler ordentligt sammen med de originale – og desuden er uoriginale reservedele lig med nul garanti.

Gode råd til brug af MacBook

Du kan selv gøre meget for at undgå reparationer og generelt forlænge din MacBooks levetid. Du får et par gode tips her:

 • Sluk enheden efter brug
 • Ryd op, slet unødvendige filer og husk at tømme papirkurven
 • Hold din enhed opdateret
 • Brug virusprogram
 • Udsæt ikke din enhed for kulde eller varme
 • Sæt drikkevarer væk fra enheden
 • Rengør skærm og tastatur med specialmidler
 • Søg professionel hjælp, når et åbenlyst problem opstår

Anmeldelser af siden:

 • Mille G. Klein 10/10

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.