Bedste gamer stole 2020

Gamer stole er designet med fokus på høj komfort i længere tid. Stolen kan bruges til alle tænkelige gaming stationer, således at du kan anvende den samme stol til for eksempel både computer, PlayStation og Xbox. Gaming stole adskiller sig fra den typiske kontorstol ved at den typisk er udstyret med en særlig nakkestøtte og at selve stolen er designet ud fra racersæder, hvilket sikrer god komfort i mange timer.

Den gode gamer position er afgørende for din evne til at præstere bedst muligt i spillet og samtidig bidrager en god komfort til, at du kan holde til at spille i mange timer. Hvis du bruger mange timer på at game, er en stol med ergonomisk udformning uundværlig. Det vil sige, at du sidder korrekt og at din krop får den støtte, den skal have.

Værd at vide, når du skal købe en gamer stol

Gamer stole kan ikke blot vælges ud fra, om du kan lide designet eller ej. Der er mange modeller på markedet, som er svære at adskille fra hinanden, og det er derfor svært at vælge den rette gamer stol. Hvis du ikke har kendskab til markedet for stolene, bliver det kun sværere at vælge. Derfor har vi herunder lavet en liste med de ting, der er værd at vide, inden du køber din næste gamer stol.

Kvalitetssikre materialer

Selveom der findes mange forskellige brands, der designer gamer stole og endnu flere forskellige modeller af stolene, er langt de fleste produceret i det samme materiale, nemlig PU-læder. Det skyldes primært, at det er et super komfortabelt materiale. Derudover er materialet ikke specielt dyrt, som det eksempelvis ville være med en stol i naturlæder. Det imiterede læder er desuden let at holde rent, hvis du blot tørrer det over med en fugtig klud i ny og næ. Netop fordi det er imiteret læder, ser stolen også eksklusiv og lækker ud, selvom prisen ikke er tårnhøj.

Der findes dog også gaming stole i andre materialer. Hvis du eksempelvis let kommer til at svede, når du gamer, vil en stol i mere åndbare materialer være mere ideel. Et godt åndbart materiale er mesh. Dog er langt de fleste testvindende stole fremstillet i PU-læder. Enkelte modeller er fremstillet i en kombination af PU-læder og mesh-materialer. Langt de fleste stole er sorte, men med en farve på. Det kan være alt fra grøn til rød og blå.

Gamer stole i alle prisklasser

Gamer stole er at finde i stort set alle prisklasser. Det kan derfor være en fordel at fastlægge et budget, inden du begynder at kigge på de forskellige modeller. Det er ideelt at lave budgettet med fokus på, hvor mange timer du bruger foran skærmen. Hvis du eksempelvis gamer i flere timer dagligt, kan det ikke anbefales at gå på kompromis med pris og kvalitet. Langt de fleste stole er at finde til rimelige priser, og kun få modeller sniger sig over 4000 kr. Hvis dit budget er lavere, fordi du ikke bruger så mange timer i stolen, kan du enten overveje en billigere model eller en almindelig kontorstol.

Dog er det ikke kun antallet af timer foran skærmen, der er afgørende for prisen. Hvis du eksempelvis gerne vil have en stor og stabil stol med komforten i top, er disse præferencer også med til at definere prisen. Det samme gælder, hvis du gerne vil have en stol med mange indstillingsmuligheder. Du kan sagtens finde billige gamer stole, men du skal ikke forvente for mange luksuriøse detaljer på de billigste modeller.

Din brugervægt

Det er vigtigt at være opmærksom på, hvad din størrelse og vægt, som bruger af stolen, er. Stole, der er designet til at game, har nemlig altid en maximal brugervægt. Typisk er den maximale brugervægt på 95 kg. Dog findes der også nogle modeller, hvor vægten er højere. Nogle har en maximal vægt på 105 kg og andre har en på 200 kg. Der er således en stol til enhver brugervægt.

Denne brugervægt indikerer samtidig hvor robust stolen er. Desto højere den maximale brugervægt er, desto mere robust er stolen også. En robust stol er uden tvivl anbefalelsesværdig, da den er mere komfortabel at sidde i og oftest også har en længere levetid. Langt de fleste gamere ved også, at det er uundværligt med en robust stol, da den skal kunne holde til lidt knobs, hvis man bliver teamkilled eller internettet lagger.

Fantastiske funktioner

Ved gaming stole er der mulighed for en lang række af funktioner. Der er stor forskelige på antallet af funktioner og kvaliteten af dem fra stol til stol. Derfor er det også en afgørende faktor, når du skal vælge din nye gamer stol. Det er meget forskelligt fra person til person, hvilke krav og behov der er for stolens funktioner. Herunder har vi listet nogle af de mest populære funktioner på gamerstole.

Hjul

Langt de fleste foretrækker en stol med hjul, hvilket også giver den bedste oplevelse. Du kan let flytte stolen og du kan hurtigt justere stolen, så den står i den bedste position foran skærmen. Hvis du ved, at stolen vil blive rykket meget rundt på, er det uden tvivl at foretrække en model med hjul. Det kan eksempelvis være en rigtig god funktion, hvis du skifter mellem at spille på computer og konsol-spil.

Højdejustering

Det er kun de færreste stole, der ikke kun justeres i højden, da stolens højde er afgørende for en god position. Hvis ikke højden er justerbar risikerer du, at stolen ikke passer til din egen højde og til din spillestations højde. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at alle justerbare stole, ikke er lige lette at justere højden på. Det skyldes at de modeller, der er udstyret med en hydraulisk pumpe, er lettere at justere op og ned, end de, der er med en manuel drejelås. Begge slags fungerer fint, men i langt de fleste tilfælde, er det mest bekvemt at justere med en pumpe.

Armlæn

Der findes stole til gaming med og uden justerbare armlæn. Ved faste armlæn, kan armlænene være betrukket med bløde materialer, som sikrer en god komfort for dine arme. Er stolen i stedet udstyret med justerbare armlæn, vil de ikke være betrukket og komforten for dine hvilende arme, vil derfor ikke være lige så høj. Dog er det en fordel, at du kan indstille armlænet til den position, der passer bedst til dig, hvilket også sikrer god komfort. Det er meget individuelt, hvilken type komfort der foretrækkes.

Ryglæn

Nogle gamer stole er fremstillet med en funktion, hvor ryglænet kan lænes helt tilbage. Funktionen er elsket af nogle, imens andre finder den ganske nyttesløs. Funktionen kan eksempelvis være god, hvis du gerne vil kunne læne dig tilbage i stolen til en god film. Det varierer meget fra stol til stol, hvor meget de kan justeres tilbage. Det er uden tvivl en personlig vurdering, om det er mest komfortabelt at kunne læne sig helt tilbage, eller om en mindre justering er tilstrækkelig.

Puder

Langt de fleste modeller er udstyret med både nakke- og lændepude, som er med til at øge stolens komfort. Nakkepuden giver ekstra støtte til nakken og ligeledes støtter lændepuden din lænd og ryg. Hvis du eksempelvis har problemer med ryggen, kan det være vigtigt at fokusere på denne funktion. Det er nemlig ikke alle stole der har disse puder, og heller ikke alle modeller de kan tilkøbes til.

De bedste stole til gaming

Herunder finder du de bedste gamer stole i vores optik. Det er selvfølgelig meget individuelt, hvilken stol, der er den bedste. Derfor er det vigtigt at tage ovenstående punkter i betragtning, når du skal vælge din nye stol til gaming.

DXRacer FORMULA Gaming Stol – F08-N

Et af de absolut mest anerkendte brands inden for gaming stole er DXRacer. Specielt Formula-serien har gjort sig ekstra bemærket. Det er den originale serie fra den amerikanske producent, som desuden også er basis for en lang række af de andre stole-serier fra brandet. Det er altså en stol, hvor der ikke er gået på kompromis med noget. Det afspejles selvfølgelig også i prisen på stolen, som ikke er den billigste, men bestemt heller ikke en af de dyreste stole. Prisen er således ganske fornuftig i forhold til stolens høje kvalitet.

Stolen er både moderne og elegant designet. Puderne giver en god støtte til hele kroppen og den adskiller sig på den måde i høj grad fra en traditionel kontorstol. Designet er lavet med fokus på ergonomien, uden de har gået på kompromis med udseendet. Stolen er derfor velegnet til at sidde i over en længere tidsperiode og ser samtidig stilet ud. Selvom stolen er designet til gamere, kan den også sagtens anvendes af andre. Den bliver blandt andet brugt i nogle kontormiljøer, fordi den er så komfortabel at sidde i i flere timer.

DXRacer FORMULA Gaming stol F08-N

Kan købes hos  Webdanes.dk

Paracon BRAWLER Gamer stol

Paracon er et meget omtalt brand, når det kommer til gamer stole i høj kvalitet og fornuftige priser. Paracon BRAWLER er en af de nyere modeller. Modellen fås i et væld af forskellige farver. Desuden er den lavet i et ergonomisk design, der passer til alle kropstyper. Der følger justerbare puder med til stolen, så du kan få den maksimale støtte fra puderne. På den måde sikrer du en ret ryg og får en god holdning. Ryglænet kan justeres op til 165 grader, så du både kan sidde ret og tilbagelænet. Armlænene er ligeledes justerbare og kan let indstilles, så dine arme hviler på en komfortabel måde. Hvis de generer dig, kan de også afmonteres.

Stolen er fremstillet i PU-læder, så den er let at holde ren og pæn. Desuden er den meget slidstærk, ligesom stellet, der er fremstillet i robust stål. Den gode komfort og de slidstærke materialer gør også, at du kan sidde i stolen og game i adskillelige timer ad gangen.

Paracon Brawler gamer stol

Kan købes hos Webdanes.dk

 

Arozzi Enzo Gamerstol

Den svenske brand Arozzi er det anerkendt brand, når det kommer til e-sports verdenen, og samtidig er de også kendte for lave gamer stole i den billige prisklasse. Med Enzo-modellen får du en lækker stol, der er designet i stil med et smart racer-sæde. Stolens kvalitet er overraskende til den lave pris.

Kvaliteten og komforten er blandt andet høj på grund af en tyk polstring på både sæde, armlæn og ryglæn. Du sidder derfor blødt og bliver støttet i ryg og nakke. Denne komfort varer ved uanset hvor længe du sidder i stolen – så den er klart anbefalelsesværdig, hvis du elsker at game i døgndrift.

Arozz Enzo gamer stol

 

Kan købes hos Webdanes.dk

Anmeldelser af siden:

  • Ronja Ø. Pedersen 10/10

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.