Fibernet

Fibernet er kort fortalt virkelig hurtigt internet. Og her menes der altså VIRKELIG hurtigt. Det internet, du får gennem fibernet, giver dig en helt anden oplevelse end alle andre internetløsninger, du måtte kende. Men alt det kommer du snart til at finde ud af meget mere om.

Du er i hvert fald kommet til det rette site, hvis du ønsker at vide mere om fibernet, priser på fibernet, hvilke udbydere der findes på markedet, og hvordan du finder den bedste løsning til dit behov. Vi vil her på siden minutiøst gennemgå alt, du skal vide om fibernet og hvilke faktorer, du skal være opmærksom på for at kunne finde den bedste internetløsning til netop din husstand og behovet hjemme hos jer.

Hvad er fibernet? – den lidt nørdede forklaring

Synes du, det er spændende at vide lidt mere om, hvordan og hvorfor fibernettet fungerer, som det gør, skal du ikke snydes for den lidt mere nørdede forklaring på, hvordan det hele hænger sammen. Det skal dog i denne forbindelse siges, at det ikke er nødvendigt for dig at kende til disse sammenhænge. Så hop bare ned til næste afsnit, hvis du er typen, der får grå hår af termer, du ikke kender og forklaringer, der måske er lidt kringlede.

Netkabler i router

Hvis du er blevet hængende, så må det være, fordi du synes det er spændende at vide, at grunden til, at fibernet er så hurtigt, er fordi, det går via lyslederkabler gravet ned under vejene. Disse lyslederkabler udgør det, der i fagtermer hedder et fiberoptisk netværk.

Det fiberoptiske netværk har den særlige evne, at det kan transportere data uden energitab, hvilket igen forklarer, hvorfor det hele går så (nærmest uforståeligt!) hurtigt. Dataene transporteres i en fibernetsforbindelse i form af lyssignaler, der på grund af deres udformning kan bevæge sig med lysets hastighed. Og det er altså rimelig banebrydende, når vi taler internet.

Disse fordele kan du forvente, når du vælger fibernet

Har du læst med ovenfor, ved du allerede, at fibernet er den hurtigste type internet, der findes på markedet. Du ved også, at fibernet ikke bare er marginalt hurtigere end andre typer internet, men derimod helt vildt meget hurtigere.

Det er ikke nogen overdrivelse at beskrive fibernet som en helt unik internetoplevelse, der ikke kan sammenlignes med de typer internet, der kom før fibernettet. Samtidig med at være super hurtigt, er fibernet også virkelig driftssikkert. Det er en kæmpe fordel, fordi det indebærer, at der ikke er udfald i forbindelsen, og at du får det samme produkt hele tiden og hver gang.

Hvis du har prøvet at sidde på en forbindelse med udfald, ved du, hvor generende det kan være for flowet i det, du sidder og er i gang med. Det er altså bare vigtigt at kunne stole på sin internetforbindelse. Og det vil du helt sikkert også kunne skrive under på, hvis du har prøvet det modsatte.

Hurtig streaming, og hurtig up- og download

Hvad vil det så egentlig lige præcist sige, at det hele går så pokkers stærkt? Helt konkret betyder det, at du ikke kommer til at have den ventetid, du ellers kender, fra når du starter internettet, når du går ind på en internetside, når du laver en søgning på en søgemaskine, og når du gebærder dig rundt på internettet, som du ellers plejer.

Samtidig kan du hente store filer ned super hurtigt, du kan downloade film, streame tv-serier og alle sådanne ting, uden at du behøver at bekymre dig om, hvorvidt det tager lang tid at hente fx en film (for det gør det ikke!), eller hvorvidt forbindelsen i løbet af et afsnit af din yndlings-tv-serie vil lave små ’hak’ (det gør den nemlig heller ikke!).

Det samme gælder selvfølgelig for upload og download af filer i form af billeder, videoklip eller hvad det ellers måtte være. Kort sagt er forbindelsen ultrahurtig, og det kommer du til at drage gavn af, hver eneste gang du bruger internettet.

Hvor hurtig er en ultrahurtig forbindelse?

Når der altid slås rigtig meget på hastigheden, når der tales om fibernet, så er det altså ikke uden grund. Forbindelsen er ultrahurtig og langt hurtigere end noget, vi hidtil har kendt til, men hvad vil det egentlig sige? Jo, nu skal du høre. Man laver hele tiden målinger på fibernettet for nøje at følge, hvilken hastighed man, som bruger af fibernettet, kan forvente, at nettet kommer op på.

Og her må man sige, at resultaterne taler for sig selv. Den hidtil hurtigste af alle de hurtige hastigheder, det er lykkedes at måle, lyder på 5.1 terabit per sekund. Dette tal står for en størrelse, der er svær mentalt at indkapsle. Faktisk er hastigheden på 5.1 terabit omtrent en milliard gange hurtigere end mange af de eksisterende konventionelle internetløsninger, der i dag er i brug for et flertal af alle danske husstande.

Det må retfærdigvis i denne forbindelse nævnes, at der her er tale om den målte absolutte tophastighed, og at dette tal derfor ikke direkte afspejler hastigheden af internettet, du vil få hjem til dig ved valg af fibernet.

En driftssikker og langsigtet løsning

Kablerne, der bruges til fibernet, er utrolig holdbare og slidstærke. Det betyder, at ikke nok med at du så kan have din internetløsning i rigtig lang tid, så kan du også regne med, at der i udgangspunktet ikke løbende skal udføres vedligeholdsaktiviteter omkring kablerne.

Altså slipper du for perioder med kabelarbejde og de medfølgende irriterende udsving på forbindelsen. Samtidig ved du, at når du vælger fibernet, så har du den bedste løsning, der er at finde på markedet lige nu.

Tilmed er det ikke sikkert, at du kan blive ved med at blive oprettet til de priser, der er på markedet lige nu. Alle fibernetsvirksomhederne er nemlig lige nu typisk i en proces, hvor de ønsker at tiltrække nye kunder, og hvor de af samme grund er interesserede i at udbyde deres produkter til skarpe priser.

Fordelene ved fibernet – en kort opsummering

Vælger du fibernet, kan du altså forvente virkelig, virkelig høj hastighed som i VIRKELIG høj hastighed. Det kommer du i dagligt internetbrug til at mærke i form af:

 • Stor driftssikkerhed og en meget lav grad af vedligehold af kabler.
 • Ultrahurtig hastighed på almindelig brug.
 • Ultrahurtig hastighed på streaming.
 • Ultrahurtig hastighed på upload.
 • Ultrahurtig hastighed på download.
 • Den mest moderne internetløsning, der findes på markedet.
 • Mulighed for at tilvælge tv og telefon (se mere nedenfor).

Sådan griber du processen med at få fibernet an – en guide

Er du – ligesom vi – vild med tanken om internet, der er så lynhurtigt, at hurtig kun er et fattigt ord? Vi guider dig til, hvad du skal gøre. Du ved allerede nu en masse om fordelene ved fibernet, og hvordan det lykkes forbindelsen at være så hurtig.

Nedenfor hjælper vi dig med at finde hoved og hale i, hvordan du skal gribe processen an, hvis du gerne vil have fibernet og tilmed til den rigtige pris, hos den rigtige udbyder og med den rigtige løsning til dig.

Vi vil nu guide dig igennem følgende trin

 • Undersøg, om der kan leveres fibernet til din adresse.
 • Gå ind på alle udbyderes hjemmesider (Stofa, Yousee, TDC, Fullrate, Hipers, Kviknet og Waoo) og skab dig et overblik over priserne hos hver enkelt udbyder.
 • Overvej, om du har et meget højt, lavt eller et gennemsnitligt internetforbrug.
 • Overvej, om du også ønsker fibernet tv eller telefon med ind over aftalen.
 • Lav en aftale med den udbyder, der har den bedste løsning til dig.
 • Glæd dig over superhurtigt internet i form af den mest moderne løsning på markedet.

Kan jeg få fibernet? – Start med at finde ud af, om der kan leveres fibernet til din adresse

Inden du bruger tid på at læse videre om alle de fordele, der er ved at vælge fibernet, anbefaler vi dig at tjekke, hvorvidt der kan leveres fibernet til din adresse. Sagen er nemlig den, at hvorvidt du kan få fibernet på nuværende tidspunkt afhænger af, hvor du bor.

Det er en længere proces at få sat hele landet op til fibernet, da det indebærer, at der lægges lyslederkabler ned under vejene! Det skal dog lige nævnes, at elselskaberne bestemt gør deres for hele tiden at komme ud til større og større områder og til flere og flere husstande.

Du finder ud af, om du kan få fibernet, ved at undersøge det direkte hos udbyderne. Tjek derfor dine muligheder hos Stofa, Yousee, TDC, Fullrate, Hipers, Kviknet og Waoo, inden du gør andet! At finde ud af, om der kan leveres fibernet til din adresse, er punkt 1 i denne guide.

Hvor finder jeg billigt fibernet ? Et foreløbigt overblik over priser

Hvis du har fået opklaret punkt 1 i denne guide, altså fundet ud af om der kan leveres fibernet til din husstand, er du klar til at finde ud af, hvilken udbyder der skal levere internet til dig. Og naturligvis er det i denne forbindelse interessant for dig at få fibernet til den rette pris.

Derfor spørger du sikkert dig selv, hos hvilken udbyder du vil kunne finde billigt fibernet, og om der er forskel på priserne alt efter, om du vælger den ene eller anden fibernetudbyder. For ja, der er en håndfuld udbydere på markedet, og de slås alle lidt om, at kunne levere fibernet til den bedste pris og med den bedste service, så det er helt klart vigtigt at tjekke markedet igennem.

Gå ind på alle syv udbyderes hjemmesider (følg direkte links lige her: Stofa, YouSee, TDC, Fullrate, Hiper, Kviknet og Waoo) og skab dig et foreløbigt over priserne hos de forskellige udbydere.

Når du skal tænke fibernet priser og undersøge, hvordan du får billigt fibernet, så vil du også gøre klogt i at undersøge de forskellige muligheder hos den enkelte udbyder og så holde dem op mod dit forventede forbrug. Læs mere i næste afsnit.

Fibernet priser – dit forbrug har rigtig meget at sige

For at kunne tale kvalificeret om fibernet priser må vi først af alt ind på dit internetforbrug. Som med så meget andet er det nemlig sådan, at du hos den enkelte udbyder finder forskellige løsninger – abonnementer, om du vil – således at du kan vælge den pakke, der bedst passer til dit behov og forbrug.

De forskellige udbyderes fibernet pris afhænger i grove træk af dækningsmuligheder, hastighedsbehov og hvad du har brug for. Mange fibernetudbydere giver dig nemlig mulighed for at samle for eksempel telefoni og internet i én pakke, hvormed du sparer penge, i forhold til hvis du kun gik efter fibernet. Nogle fibernet priser er dog bare lavere hos nogle udbydere, og det er ikke nødvendigvis, fordi der er dårligere dækning, eller deres produkter er dårligere, og derfor er det en rigtig god idé at læse om de forskellige fibernetudbydere, så du er sikker på at vælge den rigtige i forhold til pris, kvalitet og dækning.

For at finde den bedste løsning skal du altså først af alt vide noget om dit nuværende forbrug af internet eller dit forventede fremtidige forbrug af samme. Hvis man skal sige noget lidt generelt om valg af hastighed, så er 60/60 Mbit helt klart en af de mest populære og oftest valgte løsninger.

Den dækker rigtig manges behov og er populær, fordi den i mere end rigelig grad dækker almindeligt forbrug. Med denne forbindelse vil du opleve et driftssikkert og hurtigt internet, som præsterer for dig hver evig eneste gang.

Det er muligt at få en endnu hurtigere forbindelse end 60/60 Mbit, og hvis du har et usædvanlig højt forbrug, er det naturligvis vigtigt, at den løsning, du vælger, imødekommer dine behov. Omvendt kan det også sagtens være, at du hører til i den kategori af personer, der benytter internettet i mindre omfang, og som ikke downloader og uploader i nogen særlig betydelig grad, og så skal du også huske at overveje, om du vil have mere gavn af at nøjes med en lidt lavere hastighed.

Det gælder jo om hverken at komme til at betale for meget eller for lidt for din løsning, og som konsekvens heraf stå med en helt forkert løsning. Ved du overhovedet ikke, hvad du skal gå efter, og er du del af en husstand, som oplever at have et gennemsnitligt forbrug af internettet, så kan du altid bruge 60/60 Mbit-løsningen som en rettesnor.

Alternativt kan du benytte en hastighedsberegner, som er et værktøj, der netop hjælper dig til at finde ud af, hvor høj en hastighed du i realiteten har brug for.

Et lille indblik i de forskellige hastigheder

2-9 Mbit: Den mindste hastighed, du kan vælge med fibernet er 2-9 Mbit. Med denne hastighed kan du gå på nettet og surfe almindeligt, ligesom du kan benytte sociale medier inklusiv chatfunktioner. Desuden kan du modtage og afsende mails og lytte til online radiotjenester og Spotify. Er I mere end to personer i husstanden, og har I andre behov end de ovenfor beskrevne, bliver denne løsning lige skrabet nok til jer.

20-30 Mbit: Med en 20-30 Mbit-løsning kan du naturligvis alt det samme, som du kan, når du bruger en løsning med 2-9 Mbit. Desuden kan du se film og tv-serier på et medie som Netflix og lignende streamingtjenester, eller du kan forbruge forbindelsen til gaming. Du kan også have flere ting i gang på samme tid, således at du for eksempel kan surfe på internettet, imens du også ser web-tv. Løsningen passer til husstande på 1-5 personer med forbrug, der afspejles i indeværende beskrivelse.

30 Mbit: En 30 Mbit-løsning ligger i den høje ende af alt det, som ovenstående løsning kan, og ved denne hastighed har du også god mulighed for både up- og download ved en rigtig god hastighed.

60 Mbit: Som beskrevet er 60/60 Mbit løsningen populær, fordi den kan dække de flestes behov – også husstande, hvor mange bruger nettet på samme tid. Spørgsmålet er dog ofte, om man kan klare sig med en af de ’mindre’ løsninger uden at mærke afsavn. Pris og hastighed følger hinanden.

Ønsker du også tv via fibernet, eller skal din telefon inkluderes i aftalen?

Af flere grunde kan det være rart at have tingene samlet et sted. Og i og med at du har mulighed for at få både fibernet tv og få din telefon med over på din fibernetløsning, så er det værd at overveje, om en eller begge af disse ting kunne være interessant for dig.

Hvad angår pris, får du en konkurrencedygtig pris hos de fleste udbydere, når du samler tingene et og samme sted. På samme tid undgår du at skulle indbetale til flere forskellige kontonumre og virksomheder og at skulle holde styr på flere forskellige telefonnumre og mailadresser i forbindelse med eventuelle spørgsmål til kundeservice og lignende. Vælger du at få tv og telefon ind over, nyder du naturligvis også godt af, at fibernettet også leverer en yderst troværdig tv- og telefonoplevelse.

Lav den rigtige aftale for dig med den rigtige udbyder og til den rette pris

Det er vigtigt at finde en løsning, der passer med dit faktiske forbrug, og hvor du får den bedste pris på markedet. Tænk derfor grundigt dit forbrug igennem og reflekter over, hvad du gerne vil prioritere. Hold dine behov op imod de forskellige muligheder, der er at finde hos de forskellige udbydere, og pludselig vil det ganske givet mere eller mindre give sig selv, hvem der kan levere den bedste løsning til dig.

Det kan være svært at få et overblik over de mange fibernetudbydere, og derfor har vi samlet en lille guide over de muligheder, du har.

Stofa

Hos Stofa kan du få bredbånd både med og uden fibernet, og med Stofa fibernet kan du få hele 300 Mbit i download. Det er perfekt, hvis du vil have lynhurtigt internet, er mange i husholdningen eller er en vaskeægte gamer.

Stofa er blandt de ældste danske internetvirksomheder, og leverer internet og telefoni til næsten hele Danmark.

Læs mere om Stofa her

Kviknet

Kviknet er en af de nyere udbydere i Danmark, men der får rigtig mange positive anmeldelser og ros for deres fibernet.

Deres mål er, at alle skal kunne få internetadgang, så derfor er deres priser meget konkurrencedygtige. Kviknet fibernet leveres dog kun til udvalgte områder og boligforeninger, men hvis du er blandt den gruppe, er du garanteret op til 500 Mbit og en god fibernet pris.

Læs mere om Kviknet her

Hiper

Hiper er også en af de nyere spillere på internetmarkedet, og tilbyder kun internet, herunder fibernet. Hiper fibernet går gennem TDC’s kabler, og de får gode anmeldelser for deres forbindelse – og du kan endda få helt op til 1000 Mbit.

Derudover har de også noget af det billigste fibernet, og de er derfor også en seriøs konkurrence til nogle af de dyrere fibernetudbydere.

Læs mere om Hiper her

Telenor

Hvis du vælger Telenor fibernet, har du mulighed for at samle alt under én virksomhed, hvilket er en af de helt store fordele. De får ros for deres stabile forbindelse og gode priser, og så kan du få fibernet op til 1000 Mbit.

Læs mere om Telenor her

YouSee

YouSee har testvindene routere til deres fibernet, og du kan derfor være sikker på, at du får de bedste forudsætninger for godt internet. YouSee har overtaget det, der tidligere var TDC fibernet, og det er en af de udbydere i Danmark, der dækker bredest.

Læs mere om YouSee her

Du kan få fibernet op til 1000 Mbit, og selvom de forskellige Yousee fibernetpriser ligger lidt højere end nogle af de andre udbydere, er det stadig til at betale, og du får også rigtig meget for pengene.

Fullrate

Fullrate er et af de bedste fibernet i forhold til kundeanmeldelser, og de får ros for både pris og produkter. De har mange muligheder for forskellige abonnementer, og du kan endda samle det meste af dine elektronikbehov under Fullrate.

Fullrate fibernet går også helt op til 1000 Mbit, så du kan få lynhurtigt internet, lige meget hvilke behov du har.

Læs mere om Fulrate her

Telia

Med Telia fibernet afhænger din hastighed af, hvor du er i landet, og deres fibernetpriser er derfor også derefter – der er to forskellige priser, alt efter hvor du bor, som godt kan konkurrere med mange af de andre fibernet udbydere.

Telia fibernet lejer sig som andre udbydere ind på TDC’s kabler, og du får derfor rigtig god dækning.

Læs mere om Telia her

Gigabit

Gigabit fibernet får meget ros på nettet for fremragende kundeservice og produkter, der er til at regne med. De har forskellige abonnementer, der går op til 1000 Mbit om måneden for gode priser, der passer meget til konkurrenternes.

Hvis du arbejder med IT, gamer meget eller lignende, kan du dog også ekstraordinært vælge en forbindelse op til 5000 Mbit, der dog er i den dyre ende både i forhold til abonnementspris og oprettelse.

Læs mere om Stofa her

WAOO

WAOO er et af de største internetselskaber i Danmark, er dannet af NRGIs og SEAS-NVE, og har desuden flere fibernetudbydere under sig, blandt andet Eniig og Fibia.

WAOO fibernet har som mål at levere den bedste fiberforbindelse som muligt i Danmark, og de er da også kendt for hurtigt og stabilt internet med op til 500 Mbit.

Læs mere om Waoo her

Glæd dig over dit nye lynhurtige fibenet

Tilbage er der ikke meget mere at sige end tillykke med dit valg af fibernet, og at du helt sikkert vil komme til at mærke den tydelige forskel på denne og andre typer internet!

Vi håber, du har haft glæde af denne guide.

Anmeldelser af siden:

 • Ea X. Klein-Jepsen 10/10

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.