Gaming headset test 2020

De fleste mennesker tænker gode computerskærme, grafikkort eller processere, når ”gaming”bliver nævnt. God lyd er dog også altafgørende, når du spiller eksempelvis CS:GO. Det giver dig mulighed for at høre præcis, hvor dine fjender kommer fra, så du kan finde dem, før de sniger sig ind på dig. Derudover er det naturligvis også afgørende, at du kan kommunikere med dine holdkammerater.

Men det er ikke nødvendigvis ligetil at finde det rigtige gaming headset. Derfor har vi lavet en guide til, hvad du skal overveje, før du køber dit nye headset, og samlet en liste over de bedste modeller på markedet i øjeblikket.

Det skal du huske, når du vælger dit nye gaming headset

Komforten og kvaliteten skal være i top

Det er først og fremmest vigtigt, at dit headset er behageligt at have på. Et spil kan tit vare længe, og derfor er det vigtigt, at dine ører ikke bliver irriterede allerede efter ti minutter. Dit headset skal også sidde ordentligt på dit hoved, så du ikke hele tiden skal fjerne en hånd fra tastaturet for at rette på dem. Kvaliteten skal også være i top. Det er vigtigt, at dit headset er lavet i materialer, der ikke generer din hud og som samtidig er slidstærke, fordi headsets netop skal kunne anvendes i flere timer i træk.

Selvom komforten er det vigtigste, skader det heller ikke at tænke på designet, når du skal vælge dit nye headset. De forskellige producenter byder på mange designs og farver, så hvorfor ikke gå efter et design, du også godt kan lide? Det kan dog aldrig anbefales at prioritere design over komfort.

Åbne eller lukkede modeller?

Det er desuden en god idé at vælge et headset og ikke små earphones, som vi kender fra vores telefoner. Et headset omslutter hele øret og er derfor i langt de fleste tilfælde mere komfortabelt at have på i længere tid. Det giver desuden en bedre lydkvalitet og mulighed for mange flere nuancer i lydene. Når det så er sagt, findes der også forskellige typer af headsets: åbne og lukkede.

De lukkede headsets skærmer for alle omkringværende lyde ude, så du kan koncentrere dig fuldstændigt om spillet og de lyde, der er derinde. De åbne headsets tillader omvendt noget af lyden omkring dig at trænge ind, så du kan følge med i, hvad der foregår omkring dig – selvfølgelig samtidig med, at du får alle lydene fra spillet. Det er meget individuelt, hvilken type der foretrækkes. Hvis du foretrækker høj lydkvalitet og ikke generes af udefrakommende lyde, vil et åbent headset være ideelt. Hvis du derimod sidder i et lokale med andre personer, der enten larmer eller ikke vil involveres i dit spil, er lukkede gamer headsets at foretrække – på den måde kan du blive lukket helt ind i spillets verden.

Prisklasser for alle

Ligesom med alverdens andre produkter findes gaming headsets i forskellige prisklasser, der varierer alt afhængigt af brand og kvalitet. Vi har valgt at dele prisklasserne op i tre:

– Under 500 kr.
– 500-800 kr.
– Over 800 kr.

Generelt får man mest for pengene i den midterste af ovenstående prisklasser, fordi kvaliteten af gaming headsets i den gruppe er så høj, at det er begrænset, hvor meget ekstra man får for pengene ved at købe et fra den dyreste kategori. Der er desuden en del af de professionelle e-sportsstjerner, der bruger headsets fra den midterste kategori, så de vil være tilstrækkelige for langt de fleste gamere.

Et gamer headsets funktioner

Der findes et hav af funktioner og muligheder for indstillinger på headsets. Her gælder det om at finde ud af, hvad der passer bedst til dine behov. En helt essentiel funktion for én spiller kan nemlig være nærmest overflødig for en anden. Derfor handler det i allerhøjeste grad om at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig, når du spiller. Der er desuden mange forskellige kombinationer af lys og visuelle effekter – igen features, som afhænger af dine personlige præferencer. Eksempelvis er der i nogle headsets installeret LED lys, som matcher andre produkter i gameruniverset.

Dertil kommer også, at et headset med mikrofon i langt de fleste tilfælde er at foretrække. Hvis du skal kunne kommunikere med andre spillere, når du gamer, har du brug for et headset med indbygget mikrofon. Det kan være en god idé at vælge et headset, hvor du kan dreje mikrofonarmen, så du kan fjerne den fra ansigtet, når du ikke skal bruge den.

Når du sidder midt i en kamp, er det desuden heller praktisk med en lang ledning, og derfor kan et trådløst headset være en god idé. På den måde er der ingen fare for, at der pludselig er ledninger i vejen. Vælger du et trådløst headset, så sørg for at finde et, der kan holde i mange timer, så det ikke skal oplades midt i et spil.

De bedste gamer headsets i forskellige prisklasser

Over 800 kr.

GSP 670 Sennheiser

Det her er headsettet til dig, der gerne betaler en lidt højere pris for at få et godt gaming headset. Høretelefonerne er åbne, så der kommer en anelse lyd fra omgivelserne ind. Det påvirker dog ikke mikrofonen, som har indbygget støjreduktion og derfor ikke opfanger andre lyde, end dem du siger direkte ind i den, hvilket også gør spillet bedre for dine medspillere.

Ørepuderne er bløde, og det polstrede hovedbånd gør, at du kan have headsettet på i mange timer uden at blive generet af det. Derudover er det et bluetooth gamer headset og du bliver derfor ikke generet af et kabel.

Kan købes hos Eposaudio.com

Sponsoreret

Butik Pris
Coolshop 2,490.00 Kr
Komplett 2,499.00 Kr
Elgiganten 2,499.00 Kr
Proshop ingen pris
Bluecity ingen pris

Beyerdynamic DT 770 Pro

Isoleret set er det svært at finde et bedre headset end det her. Lydisoleringen, lydkvaliteten og komforten er helt i top. I dette headset er der lidt ekstra bas, sammenlignet med de fleste andre headsets, hvilket giver en ekstra dimension til dit spil.

Headsettet er fremstillet i gode materialer, hvilket resulterer i, at det bliver ret tungt. Det har dog ingen betydning, når du har det på, da ørekopperne går ud over ørerne og derfor ikke rører nogle følsomme områder. Den største ulempe ved headsettet er, at der ikke medfølger mikrofon – det kan dog tilkøbes.

Kan købes hos Proshop.dk

Sponsoreret

Butik Pris
Thomann 888.00 Kr
Komplett 990.00 Kr
DrumCity 995.00 Kr
Gear4Music 1,017.00 Kr
Coolshop 1,045.00 Kr

SteelSeries Arctis 5

SteelSeries præsenterer her et nyt og anderledes design, uden at gå på kompromis med ydeevne og komfort – og det er således et solidt headset i topkvalitet. Headsettet indeholder 7.1 surround sound, og du er derfor garanteret en fantastisk lydkvalitet. Det er desuden behageligt at have på, så du kan spille i mange timer uden at føle dig generet af det. Den største ulempe ved dette headset vil formentligt være, at det ikke er trådløst, og du kan derfor risikere at blive generet af det.

Kan købes hos Hifiklubben.dk

Sponsoreret

Butik Pris
Dustin 820.00 Kr
Proshop 846.00 Kr
WebDanes 849.00 Kr
Power 989.00 Kr
Komplett 999.00 Kr
Bilka 999.00 Kr

500-800 kr.

Razer Kraken 7.1 Chroma

Et super lækkert headset, der både har et simpelt design og virker, som det skal. Du er garanteret den fulde gaming-oplevelse med surround sound 7.1, som sikrer, at du kan høre selv de mindste lyde i spillet. Mikrofonen har aktiv støjreduktion, så dine holdkammerater tydeligt kan høre dig og ikke generes af baggrundsstøj. Mikrofonen er desuden fleksibel og mobil, så du kan flytte med den og få den til at sidde præcist, hvor du vil. Dog er selve høretelefonerne mindre fleksible, da de skal tilkobles computeren eller spillekonsollen med et kabel.

Der er heller ikke gået på kompromis med komforten. Headsettet sidder godt på både hoved og ører og giver dig samtidig lyst til at spille mange timer i træk uden ubehag.

Kan købes hos Elgiganten.dk

Sponsoreret

Butik Pris
Billigteknik 662.00 Kr
Coolshop ingen pris
Proshop ingen pris
Power ingen pris
Elgiganten ingen pris

HyperX Cloud II

Med dette headset bliver du draget helt ind i spillet og den fantastiske 7.1 surround sound giver dig en følelse af at være en del af spillet. Lydkvaliteten er helt i top, og headsettet er fremstillet i lette materialer, så du næsten ikke mærker, at du har det på. Netop på grund af lydkvaliteten er der flere af de professionelle, der bruger dette headset, det har blandt andet været brugt af kOnfig fra North samt rain og NiKo fra FaZe Clan.

Du får desuden to forskellige ørepuder med, så du kan vælge, hvilke du finder mest komfortable og om du vil bruge velour eller kunstigt læder.

Kan købes hos Proshop.dk

Sponsoreret

Butik Pris
Komplett 599.00 Kr
Elgiganten 599.00 Kr
Power 638.00 Kr
Proshop 644.00 Kr

Under 500 kr.

GXT 488 Forze PS4 Gaming Headset PlayStation ®

Prisen taget i betragtning får du her et godt headset, der kan dække de fleste gameres behov. Kvaliteten er naturligvis ikke som de helt dyre modeller, men hvis du ikke vil ofre en masse penge på et gaming headset, men heller ikke vil undvære god lyd og komfort, er dette et oplagt valg for dig.

Mange gamer headsets er designet og produceret med henblik på gaming på pc, men denne model er lavet specifikt til gaming på PlayStation, hvilket også tydeligt ses på logoet på siden af ørerpuderne. Derfor kan denne model være den perfekte løsning for dig, der primært gamer på PlayStation eller andre spillekonsoller.

Kan købes hos Trust.com

Sponsoreret

Butik Pris
Proshop 272.00 Kr
Elgiganten 399.00 Kr
Bilka 399.00 Kr
Føtex 399.00 Kr
Føniks Computer 548.00 Kr

Logitech G332 SE

Dette lidt billige headset er et af de bedste i den lave prisklasse. Det er selvfølgelig ikke på samme niveau som de dyrere modeller, men alt i alt er det et udmærket headset, der sagtens kan give dig en god spiloplevelse. Mikrofonarmen opfanger en smule baggrundsstøj, men ikke mere end, at dine medspillere sagtens kan høre dig.

Selve høretelefonerne er lukkede, men lydisoleringen er alligevel ikke den bedste. Der kommer en del lyde ind fra dine omgivelser, og folk omkring dig vil også kunne høre de høje lyde fra spillet. Det er altså ikke de bedste høretelefoner, hvis du sidder i larmende omgivelser eller med folk omkring dig, som ikke skal høre dit spil.

Komforten er ganske god, så du kan sagtens spille i mange timer uden at få ondt i ørerne eller hovedet. Ørepuderne kan drejes helt op til 90 grader, så de kan vinkles lige efter dine ører.

Kan købes hos Logitechg.com

Sponsoreret

Butik Pris
Logtech 449.00 Kr
Bilka 449.00 Kr
Komplett 449.00 Kr
Gucca ingen pris
Elgiganten ingen pris
Proshop ingen pris
Coolshop ingen pris

Anmeldelser af siden:

  • Sia Nielsen 10/10

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.