Gamer tastatur test 2020

En rigtig gamer går selvfølgelig aldrig ned på udstyr, men det betyder ikke, at det er nemt at finde frem til det rette udstyr.

Et af de mest essentielle items er tastaturet. Det rigtige gaming tastatur kan gøre en stor forskel, når du spiller, så det er værd at bruge noget tid på at finde ud af hvilket tastatur, der passer bedst til dig og din gaming.

Vigtigt at vide om dit nye gaming tastatur

Der er mange forskellige parametre at tage stilling til, når du skal vælge dit nye gaming tastatur. Det kan være noget af en jungle at finde rundt i, så vi har lavet en guide, der forhåbentligt kan hjælpe dig godt på vej, så du kan skabe de bedste forudsætninger for dit spil.

Switch

Den største forskel på de forskellige gaming tastaturer er hvilken type switch, de har. Helt overordnet findes der tre typer:

switch

Membran Switches kender vi fra fjernbetjeninger og de fleste tastaturer til almindelige computere. Denne type switch bruges sjældent til gaming tastaturer, da der skal trykkes relativt hårdt, for de reagerer, hvilket betyder, der går for lang tid, når man gamer. Derfor har man udviklet en udbygning, nemlig:

Scissor-switch membran switch som bruges til laptops og flade tastaturer. I denne type er der opgraderet, så tasterne ikke med tiden hænger fast i bunden af tastaturet, og man ender med taster, der ikke er lige høje. De er dyrere end de oprindelige membran switches, men til gengæld er levetiden for scissor switches op til dobbelt så lang.

Mekaniske switches findes i mekaniske gaming keyboards. Den mekaniske switch skal ikke trykkes helt i bund, før maskinen reagerer, hvilket er en stor fordel, når man gamer, da det forkorter responstiden. Levetiden på denne type er endnu længere end de to andre, hvilket også medfører at prisen stiger.

Inden for mekaniske switches findes der et væld af typer. De mest populære er Cherry MX, som kan inddeles i to overordnede grupper. De mest populære er rød, sort, brun og blå. Blandt disse er sort den mest brugte i highend, mekaniske keyboards, men der er dog nogle, som anser den røde for at være den bedste, da den minder meget om den sorte, men skal bruge mindre kraft for at blive aktiveret.

Den anden gruppe består af grøn, hvid og gennemsigtig. Disse er ikke lige så populære som den første gruppe, men deres andel af markedet vokser.

Forskellen mellem de forskellige switches ligger blandt andet i deres størrelse og vægt, samt hvor meget der skal trykkes, før tasten aktiveres.

Som sagt er switch-typen den største forskel mellem de forskellige gaming tastaturer. Det er derfor en god idé at beslutte dig for, hvilken slags du skal have, før du for alvor starter jagten på dit nye keyboard. Dit valg her afhænger også af dit budget, da de mekaniske er noget dyrere end membranerne. Har du et begrænset budget, kan du sagtens finde gode gaming tastaturer med membrantaster, så du behøver ikke lægge en formue for at få et fint tastatur.

Makrotaster

Makrotaster er taster, som du selv kan programmere. På den måde kan du eksempelvis have en enkelt tast, der udfører en kombination af flere taster. Det er forskelligt, hvor disse makrotaster sidder, så det er værd at overveje, hvad du har brug for, og hvad der virker mest naturligt for dig, når du vælger dit gaming keyboard.

Mange tastaturer har en række makrotaster over rækken med F-taster, men ROCCAT Ryos MK FX blev som det første produceret med en række makrotaster under mellemrumstasten, så du nemt kan nå dem med dine tommelfingre.

Ghosting

Ghosting handler om, hvor mange taster du kan aktivere på samme tid. Førhen var det kun muligt at bruge to taster ad gangen, hvilket blev refereret til som 2KRO.
I dag har man udviklet NKRO, hvor alle tasterne kan bruges på samme tid. En del gaming tastaturer bliver markedsført med dette, på trods af at det ofte kun er tilføjet til WASD-tasterne, så det er vigtigt at være opmærksom på, hvis du har brug for at bruge de andre taster også.

Langt de fleste USB keyboards sælges i dag som 6KRO, hvilket er nok til at kunne spille de fleste spil, men tjek det alligevel før du køber, så du ikke kommer hjem med et tastatur, der ikke lever op til kravene for dit spil.

Tastatur med lys

Det ses hos flere og flere producenter, at man implementerer baggrundsbelysning under tasterne. Det kan være en stor fordel, hvis du sidder og spiller ved dårlig belysning, og derudover ser det super fedt ud, så hvis du går op i æstetik og udseende, er et gaming tastatur med lys i tasterne klart et must have.

Gamer tastatur med lys

I nogle keyboards er der en fast farve, mens andre giver dig mulighed for at vælge blandt mange forskellige. Derudover kan du på langt de fleste skrue op og ned for lysstyrken og også slukke helt for det, hvis det er det, du vil.

Det er altså en af de mindre påvirkninger af dit spil, men stadig en fed feature at overveje, når du leder efter det perfekte keyboard.

Skal tastaturet være trådløst eller med kabel?

Selvom alt andet udvikler sig væk fra kabler og besværlige tilslutninger, vinder kablerne indpas igen i gaming verdenen. Der er simpelthen for meget usikkerhed forbundet med at bruge et trådløst tastatur. Der er længere svartid og risiko for problemer med både forbindelsen og batteriet. Derfor bruger alle de professionelle gamere tastaturer med kabler – det ser muligvis ikke lige så fedt ud som et trådløst, men til gengæld bliver du ikke forstyrret i dit spil grundet dårlig forbindelse.

Gamer tastatur test 2020

Ovenfor har vi gennemgået forskellige aspekter, der kan have betydning, når du skal ud og købe dit nye gamer tastatur.

Men det kan være svært at finde det helt rigtige tastatur for dig, når der er så mange parametre at tage stilling til,, og derfor har vi samlet resultaterne fra en række test af gamer tastaturer, så du nemt kan få et overblik over de absolut bedste tastaturer på markedet i dag. Vi har ikke selv udført testene, men har taget udgangspunkt i originale testkilder, så du er sikker på at få de helt rigtige informationer.

Vi har udvalgt seks tastaturer, og blandt dem er helt sikkert det bedste gamer tastatur for dig. De kan nemlig alle sammen noget forskelligt, og det kommer meget an på dine behov, hvilket tastatur der er det bedste for dig.

  • HyperX Alloy FPS
  • Zowie Celeritas 2
  • Corsair K70 RBG
  • Razer Cynosa Chroma
  • Steelseries Apex M400
  • Paracon Spectra

De seks tastaturer befinder sig i forskellige prisklasser, og selvom pris og kvalitet naturligvis hænger sammen, kan du sagtens finde et godt og samtidigt billigt gamer tastatur.

Når vi befinder os i den laveste ende af prisskalaen, er tastaturerne med membran switches, så du har ikke lige så hurtig responstid som de dyrere tastaturer, men det betyder ikke, at du ikke kan spille med dem. Du kan altså sagtens få god kvalitet og en god spiloplevelse, selvom du har et begrænset budget.

Gamer tastaturerne i mellemklassen er en blanding af mekaniske keyboards og membran switches. Funktionaliteten stiger proportionelt med prisen, så du får noget for de ekstra penge, hvis du vælger et tastatur fra denne gruppe frem for lavprisklassen.

I den dyre ende af prisskalaen finder du ligeledes et stort udvalg af tastaturer i allerhøjeste kvalitet. Samtlige keyboards i denne prisklasse er mekaniske, så du er sikret de bedst mulige forudsætninger for dit spil.

Hvis du ”bare” gamer hjemme i fritiden, bør du overveje, om det er nødvendigt med et gamer tastatur i højeste prisklasse. Forskellen fra mellemklassen til topklassen er ikke super stor, så det er ikke altid, man får så meget for det ekstra beløb, man skal lægge i den højeste prisklasse. Det er sommetider små forskelle, som har stor betydning for de professionelle spillere, men som for de fleste er unødvendige – i hvert fald hvis man ikke vil betale så meget, og så kan du lige så godt vælge et tastatur i den billigste ende af skalaen eller i mellemklassen.

HyperX Alloy FPS

Her har vi igen fat i et mekanisk tastatur. Det produceres med Cherry MX brune switches og rød baggrundsbelysning. Tastaturet bruges af mange e-sportsspillere heriblandt danske dupreeh, som de fleste kender fra topholdet Astralis.

Tastaturet er tilpas tungt, så det står godt fast på bordet, så du ikke risikerer at ramme de forkerte taster i kampens hede.

Tastaturet er lavet specielt til FPS spil såsom CS:GO, så hvis du spiller andre spil, bør du tjekke om det kan opfylde dine behov, før du køber det.

Sponsoreret

Butik Pris
Happii.dk 617.00 Kr
Elgiganten 679.00 Kr
Dustin 699.00 Kr
Watoo.dk 732.00 Kr
Geekunit 749.00 Kr
WebDanes 749.00 Kr
TimeComputer 1,097.50 Kr
Coolshop ingen pris
Proshop ingen pris
Komplett ingen pris

ZOWIE Celeritas 2

Producenten bag dette tastatur er BenQ, som er kendte for deres populære gaming mus, men nu også har tilføjet tastaturer til deres sortiment. Tastaturet indeholder alle de nyeste teknologier, så det passer til alle spilgenrer og kan indstilles efter dine personlige præferencer.

Det er blandt de første til at have implementeret de optiske switches fra Flaretech, som bruger infrarødt lys, der hjælper med at mindske dobbelt- og fejltryk på tasterne. Derudover har tastaturet rød LED belysning, som kan justeres efter behov.

Sponsoreret

Butik Pris
WebDanes 1,089.00 Kr
GeekUnit 1,089.00 Kr
Elgiganten 1,199.00 Kr
Proshop ingen pris
Komplett ingen pris

Corsair K70 RGB Rapidfire

Det sidste gamer tastatur på vores liste bruges af verdens største Fortnite spiller, Ninja. Det er et af de dyreste, men også et af de bedste på markedet, særligt på grund af dets Cherry MX RGB Speed switches, som er de bedste i 2019 og sikrer dig den hurtigst mulige responstid og præcision.

Derudover har tastaturet justerbar baggrundsbelysning, medieknapper, ekstra taster til din personlige programmering samt en ergonomisk håndledsstøtte, som kan af- og påmonteres efter behov.

Sponsoreret

Butik Pris
Vision Gaming 999.00 Kr
Føniks Computer 1,199.00 Kr
Proshop 1,237.00 Kr
Simplegaming 1,399.00 Kr
Elgiganten 1,399.00 Kr

Razer Cynosa Chroma

Dette tastatur er kåret som et af de bedste i 2019 af TechRadar. Det er et membrantastatur med en super fed RGB belysning og lynhurtige switches. Det er udstyret med Razers chromapakke, som giver dig millioner af farver at vælge imellem til baggrundsbelysningen.

Tastaturet er næsten lige så godt som de mekaniske, highend gamer tastaturer, så hvis du vil have et solidt gamer tastatur til en overkommelig pris, er dette en god kandidat.

Sponsoreret

Butik Pris
Elgiganten 399.00 Kr
Power 440.00 Kr
Billig Teknik 520.00 Kr
AV-Cables 529.00 Kr
Expert 534.00 Kr
Bilka 549.00 Kr
Wupti 549.00 Kr
Komplett 549.00 Kr
Dustin 627.00 Kr
Happii.dk 641.00 Kr
Proshop 647.00 Kr

SteelSeries Apex M400

Dette tastatur har vundet flere priser og tests, blandt andet er det blevet kåret til Bedste Køb hos Alt om Data. Det er udstyret med Cherry MX RGB switches, hvilket giver dig hurtig respons og optimale spilleforhold. Det er desuden estimeret til at kunne klare 50 millioner klik, så du kan bruge det i lang tid. Det har derudover justerbar LED belysning under hver tast.

Sponsoreret

Butik Pris
Dustin 819.00 Kr
ingen pris
PC-Lager ingen pris
Power ingen pris
Komplett ingen pris
Elgiganten ingen pris

Paracon SPECTRA

Dette tastatur er det mest solgte i lavprisklassen i Danmark. Paracon er et dansk gaming brand, som her præsenterer dig for et billigt gamer tastatur med masser af funktioner og indstillingsmuligheder. Tasterne er med membran switch og er oplyste af regnbuefarvet LED baggrundslys, så det ser super fedt ud, når du gamer.

Også her er der tale om et tastatur med membran switches og LED lys under tasterne. I denne model kan du vælge mellem tre forskellige farver, så dit tastatur ikke altid har samme look.

Med 93 taster med fri konfiguration og 15 frie programmerbare taster er der rig mulighed for at indstille tastaturet til dine personlige præferencer. Du har desuden også en række med 5 makrotaster i højre side af tastaturet, så du virkelig kan få det, præcis som du vil have det.

Sponsoreret

Butik Pris
Paracon 299.00 Kr
WEBdanes 299.00 Kr
Geekunit 299.00 Kr
PC Assens 699.00 Kr
BlueCity ingen pris

Vil du se flere gaming tastaturer så tag et kig hos wattoo.dk

Anmeldelser af siden:

  • Karoline B. Jørgensen 10/10

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.