Kan det betale sig at få en iPhone repareret?

Når din iPhone bliver beskadiget eller ikke virker ordentligt, er den første tanke måske, at du så hurtigt som muligt må have anskaffet dig en ny. Men inden du går ud og investerer en masse penge i en spritny telefon, kan du overveje, om den kan repareres – i mange tilfælde er det nemlig både muligt og billigst at få den repareret.

Der er mange gode argumenter for at få en telefon eller en anden form for elektronik repareret frem for at smide det ud. Vigtigst af alt er det godt både for miljøet og for din pengepung, at din iPhone bliver repareret hos en kyndig reparatør. En helt ny telefon er meget dyr, og produktionen af elektronik er belastende for miljøet.

Hvad er gevinsten ved at få repareret en iPhone?

Der er flere fordele ved at få repareret en iPhone frem for at kassere den. Et af argumenterne for at få din telefon repareret er, at det er nemt for dig. Når du kan beholde din telefon, er du fri for besværet med at få overført alt det, du har på den, til den nye. Det er altid så bøvlet og tidskrævende at få det gjort.

I de fleste tilfælde får du din telefon med hjem med det samme, og faktisk inden for en time, alt efter hvad der skal repareres.

Desuden kan du spare mange penge ved at vælge reparation af din iPhone. Det kommer selvfølgelig an på, hvad der er galt med den, men i langt de fleste tilfælde er det muligt at reparere den. Når det er en mulighed, vil reparationen være billigere for dig i stedet for at købe en helt ny.

Hvorfor er det til gavn for miljøet, at elektronik bliver repareret?

Det er på flere måder godt for miljøet, at elektronik – og andre ting i øvrigt – bliver repareret frem for at blive kasseret. Når det kommer til produktionen af elektronik, belaster det miljøet en del. Det tærer på jordens resurser i høj grad, og desuden er det ikke godt, hvis de skadelige materialer kommer i cirkulation i miljøet.

Derfor er det en stor besparelse på belastningen af miljøet, når der foretages flere og flere reparationer frem for tidligere tiders brug-og-smid-væk-kultur. I dag er vi heldigvis meget mere bevidste om, hvordan vi passer på naturen.

Du kan bidrage til den sunde bevægelse, der er sat i gang for at skåne miljøet og producere bæredygtigt. Det kan du gøre på flere måder. En måde er at få repareret din iPhone i stedet for at smide den ud, når den fejler noget.

Tænk i det hele taget i genbrug

På den lange bane er genbrug vejen frem. Vi må alle bidrage til at passe godt på jordens resurser. Bæredygtighed og genbrug giver god samvittighed for forbrugeren, og så gavner det både den private økonomi og miljøet.

Bak op om den positive udvikling på alle de måder, du kan. Der er rigtig meget at vinde ved at købe brugt elektronik og at få repareret de stykker elektronik, som ikke fungerer så godt. Når alle forbrugere trækker i den samme retning, vil forskellen være mærkbar.

Anmeldelser af siden:

  • Dicte P. Schulz 10/10

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.