Router test 2020

Stort set alle hjem og husholdninger har i dag en trådløs router. Det er derfor største delen af os, der på et tidspunkt i vores liv, står overfor en beslutning om, hvilken router vi skal vælge. Fordi en router er indgangen til netværket i dit hjem, skal den gerne være utilgængelig for uvedkommende. De fleste routere har både brugernavn og kodeord til at logge ind. Hvis dit netværk ikke er sikkert, kan andre let få adgang til private oplysninger – nogle routere har endda integrerede sikkerhedssystemer.

Udover sikkerheden i en router, er der mange andre ting at tage stilling til. Nedenfor finder du derfor en liste over de vigtigste ting, du skal tage stilling til, inden du køber din nye router. Dernæst vil du, under listen, finde vores anbefalinger, til de bedste trådløse routere på markedet i 2020.

Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en ny router?

Udvalget af forskellige routere er enormt stort, og det kan derfor virke helt uoverskueligt at finde ud af hvilken model og hvilket mærke, der passer bedst til dine behov. Derfor kan du her læse nærmere om de mest essentielle ting, som du bør overveje, inden du køber din nye router.

Pris

Fordi der findes så mange forskellige typer af routere, er de også at finde i et væld af forskellige prisklasser. Blandt eksperter anbefales det, at en typisk gennemsnitsforbruger, kan nøjes med en router til en middel prisklasse og uden et væld af indstillinger og smarte funktioner. Det skyldes både den konstante udvikling af teknologien, men også fordi, at en router med super hastighed, skal kunne matches af den hastighed, du kan få hos din internetudbyder.

Hastighed

Til at betegne routeres hastighed anvendes begrebet Mbps, som er en forkortelse for Megabits per second. De hurtige modeller har typisk en hastighed på mere end 1000 Mbps. Dog kan du ikke være sikret et hurtigt internet, bare fordi routeren har en høj Mbps. Det skyldes at din internetudbyder har en maksimal hastighed, og din router kan ikke sikre dig en højere hastighed denne. Typisk vil der ved siden af Mbps også stå 802.11, som er den globale WiFi standard. Det efterfølgende bogstab angiver hvilken type standard din router er. Ac er den nyeste og bedste standard, som vi til hver en tid vil anbefale.

Gigabit

Efterhånden har de fleste husstande fibernet og et stabilt netværk med høj hastighed. Det betyder dog ikke, at man har brug for en router med Gigabit. Der er nemlig en del netværk, der ikke kan køre med Gigabit – i hvert fald ikke endnu. Routere der kører Gigabit er derfor oftest noget, der hører internettets fremtid til.

Rækkevidde

Når du placerer din router i hjemmet, har selve placeringen stor betydning for dit internets rækkevidde. Hvis du vil have adgang til det trådløse netværk i hele hjemmet, er det derfor vigtigt at placere din router centralt i hjemmet. Der er også stor forskel på, om du bor i et stort hus på mange kvadratmeter, eller om internettet kun skal række til et enkelt værelse. En ting der oftest overses, når en router placeres i hjemmet er, at den gerne skal placeres på afstand af andre enheder og gadgets. Det skyldes, at de forskellige produkter kan forstyrre hinanden.

Du vil opnå det bedst mulige signal og den bedste dækning, hvis routeren er placeret højt oppe – for eksempel ved at hænge den op eller placere den på en hylde. Der findes dog døde zoner i de fleste hjem, hvor du vil opleve dårlig forbindelse. Hvis du ønsker at opnå en større rækkevidde, kan du købe to billigere routere og koble dem sammen. Alternativt kan du tilkøbe en WiFi forstærker.

Single- og Dual-band

Når det kommer til trådløse routere, er der tale om to forskellige frekvenser. Der skelnes mellem 2,4 GHz og 5 GHz, hvoraf førstnævnte er en form for standard, der anvendes af mange forskellige enheder. 5GHz er en nyere frekvens, der både er stærkere og mere moderne. Samtidig sikrer denne frekvens en hurtigere forbindelse. Når begge frekvenser tilbydes, er der tale om Dual-band, hvorimod det kaldes Single-band, hvis routeren kun har frekvensen på 2,4 GHz.

Langt de fleste eksperter anser Dual-band som den bedste løsning i alle tilfælde. Den sikrer et hurtigt internet – selv i tætbefolkede områder. Single-band er oftest en løsning for de, der bor steder, hvor der ikke er særlig mange enheder i nærheden af hinanden, eller for de, der ønsker en router til en billigere pris.

Design

Det er næsten uundgåeligt, at din router vil være synlig i hjemmet. Hvis du går op i et stilrent design, kan det være en god idé at undersøge mulighederne for stilede routere. De kommer i flere forskellige farver samt mange forskellige størrelser og former. Nogle er også designet med mere praktiske elementer. Eksempelvis har nogle USB-porte, som kan anvendes til at dele en printer på netværket.

Vores anbefalede trådløse routere i 2020

Herunder har vi samlet vores top tre af trådløse routere, der er på markedet i 2020. De varierer meget i design, prisklasse og funktioner. Der bør derfor være noget til ethvert behov.

Google Nest WiFi

Google Nest WiFi Router

Google Nest WiFi er en af de helt store kanoner, når det kommer til trådløse routere. Den er rigtig god når det kommer til både ydeevne, rækkevidde, stabilitet, hastighed, funktioner, brugervenlighed og design.

Det er en router, der er perfekt for dig, der både ønsker et stabilt netværk og et stilrent design. Derudover er det super let at sætte netværket op.

Modellen kaldes for en mesh-router, hvilket er kendetegnet ved at have én router med direkte til forbindelse til hjemmets modem og derudover et valgfrit antal af satellit-moduler, der kan placeres rundt i hjemmet. Det sikrer, at der er forbindelse i hele huset, og at der både kan streames, games og arbejdes på det samme netværk på én og samme tid. Dertil opnår du også en konstant og stabil WiFi forbindelse, hvor der er en hastighed på mellem 1901 og 2300 Mbps, der understøttes af 802.11 ac-standarden. Desuden tilbyder routeren Dual-band.

Denne moderne router kan desuden kommunikere med Googles egne digitale hjælper; Google Assistant. Ved hjælp af kunstig intelligens kan du derfor få svar på diverse spørgsmål og sætte musik på, blot ved at bede routeren om det. Derudover er Google Home App også tilknyttet enheden. Der er dog ikke tænkt USB-porte ind i designet, og du er tvunget til at foretage de avancerede indstillinger i en separat app.

Kan købes hos Komplett.dk

Asus RT – AC68U

Asus RT ac68u Router

Denne model er et væsentligt billigere alternativ til ovenstående router, selvom den stadig er i en halvdyr prisklasse. Det betyder dog ikke, at det ikke er en god router – tværtimod. Den trådløse model fra Asus inkorporerer Broadcoms nye chipset, hvilket giver en høj hastighed og så har den et simpelt design. Derudover her modellen en god ydeevne, stor rækkevidde og er super brugervenlig. Der er kort fortalt tale om en stærk router, der er alle pengene værd.

RT – AC68U-modellen fra Asus er topmoderne og rummer alt, hvad en router bør rumme. Specielt WiFi teknologien scorer topkarakter. Modellen er designet til at stå lige op, og har en slank profil i et sort karbonfiber udseende. Derudover har den tre antenner, hvilket giver et mere råt udseende. Det er dog ikke muligt at hænge modellen op på væggen.

Kan købes hos Komplett.dk

Linksys EA7500

Linksys EA7500 Max-Stream AC1900 MU-MIMO Gigabit WiFi Router

Til sidst har vi den billigste af de routere, vi har vurderet, er de bedste på det danske marked i år. Denne trådløse router er et super valg for dig, der gerne vil bruge en router til at udnytte topmoderne WiFi systemer. Med denne model kan du nemlig streame 4K på flere enheder på samme tid, uden at du vil opleve forsinkelser eller ustabilt netværk. Derfor kan du med denne router både streame film, arbejde, videochatte og game på samme tid, uden der opstår nogle problemer.

Designet er meget simpelt og den har hele tre antenner. Derudover har den fire ethernet-porte, har Dual-band og desuden kan der tilsluttes hele 12 enheder til denne model fra Linksys. Routeren har altså en høj hastighed og samtidig har den mange porte og mulighederne for at indstille modellen er mange. Selvom det er en super god router, ligger den stadig i den lidt høje prisklasse, hvilket for nogle kan være et minus. Vi er dog sikre på, at du med denne router vil få netværk, der både er stabilt og hurtigt.

Kan købes hos computersalg.dk

Anmeldelser af siden:

  • Melanie P. Andersen 10/10

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.