Bedste gamer musemåtte 2020

Mange tror at en musemåtte, bare er en musemåtte – men de tager fejl! Selv de mest basale ting i dit gamerudstyr, kan være med til at forbedre din præstation under spillet. Der findes mange forskellige typer af musemåtter, hvoriblandt nogle er designet specifikt til gaming. Gaming musemåtter sikrer stabilitet og præcision i et hvilket som helst spil. Sådan en musemåtte vil, i samspil med en god gamer mus, have stor effekt på dit spil sammenlignet med en almindelig musemåtte og mus.

Gamer musemåtter sikrer præcise og hurtige bevægelser, når du pludseligt skal gå til angreb. De er designet med en forhøjet sporingsoverflade, hvilket betyder, at din mus spores så præcist som muligt. Der findes et væld af forskellige designs, hvor både farver, størrelse og materialer varierer. En gamer musemåtte er typisk både større og mere slidstærke end almindelige musemåtter.

Alt i alt har en gaming musemåtte mange fordele sammenlignet med en klassisk musemåtte. Vi anbefaler derfor, at du investerer i en musemåtte beregnet til gaming, hvis du vil undgå problemer i et spil. Herunder finder du en oversigt over forskellige funktioner, som du skal tage stilling til ved køb af dine nye gamer musemåtte.

Størrelsen på din musemåtte

Musemåtter til gaming findes i mange forskellige størrelser, og det kan derfor være svært at vide, hvor stor en musemåtte, der er nødvendig. De findes i små udgaver, som typisk bliver brugt i forbindelse med arbejde eller studier, og andre er gigantiske og er næsten en meter. Når du skal vælge størrelsen på din musemåtte, handler det om, hvad du har plads til på din gamer station. Hvis du har behov for stor bevægelig for musen, er en stor musemåtte selvfølgelig at foretrække.

 Gaming musemåtte med lys

I dag findes der mange musemåtter på markedet, der har indbygget lys. Selve lyset kan ikke påvirke din gaming præstation. Det har altså kun en visuel effekt, men det ser til gengæld også meget fedt ud. Det pifter uden tvivl hele dit gamer setup op. Modeller med lys findes både til gamere på jagt efter gode tilbud, men også til de gamere, der går efter high-end produkter.

Bløde og hårde musemåtter

Det er meget forskelligt hvilke materialer, en gamer musemåtte produceres i. De mest traditionelle er lavet i stof og karakteriseres typisk som den bløde gamer musemåtte. Inde i musemåtterne er der ofte gummi, som sikrer at hånden kan hvile på et behageligt underlag. Dog er priserne på gummi steget og kvaliteten er derfor i nogle tilfælde forringet. Det gælder kun de helt billige designs, hvor du kan risikere, at der kommer huller i gummiet. Hos high-end brands inden for gaming vil du ikke opleve disse huller. Stoffet er her en tætvævet overflade, hvor glatheden optimerer tracking af din mus. Gummibunden er med til at undgå uønsket bevægelse, hvilket sjældent er en del af designet på en almindelig musemåtte.

Nogle af de største fordele ved de bløde musemåtter er, at de er meget komfortabel og let kan pakkes ned, så de intet fylder. Derudover kan den let tilpasses bordets overflade, for materialet kan bøjes. Ulemperne er at levetiden er kortere end ved hårde musemåtter og at musens bevægelighed ikke er så hurtig som på hårde overflader.

Musemåtter i hårde materialer er typisk lavet i glas eller plastik, hvilket også giver et mere eksklusivt udseende. Specielt plastik musemåtter har fundet vej til mange gameres hjerter i de seneste år. Musemåtter i plastik har den fordel, at du kan forme overfladen til lige akkurat den modstand, du gerne vil spille med. Derudover bevæger musen sig hurtigere på en hård musemåtte og levetiden er lang. Nogle af ulemperne er, at dine mouseskates hurtigere forringes end på bløde musemåtter og at den ikke er bevægelig og alsidig, ligesom de bløde musemåtter.

De bedste gaming musemåtter

Det er meget individuelt, hvilken musemåtte, der er den bedste. Det afhænger af hvad du gamer, hvor stor en gamer station du har, og hvor mange ekstra funktioner du ønsker. Herunder finder du derfor en liste over vores bud på de bedste gaming musemåtter på markedet lige nu

SteelSeries QcK

QcK musemåtten fra SteelSeries er en vaskeægte klassiker, og vi vurderer den til at være den bedste gamer musemåtte, hvis man både tager prisen, ydeevnen og kvaliteten i betragtning.

QcK-modellen er meget populær, fordi du får en musemåtte i en god størrelse og høj kvalitet – og så er det ovenikøbet til en super god pris. Musemåtten er tidligere udnævnt som en af de bedste gaming musemåtter af verdenskendte medier i gaming-universet. Modellen er en stofmusemåtte og måler 27 x 32 centimeter. Stoffet er mikro-vævet, hvilket sikrer maksimal kontrol over musens bevægelser. Den har en tykkelse på 2 millimeter og er designet med en skridsikker gummibund. Desuden kan du vaske musemåtten, hvis du har fået sved på panden efter et intenst spil.

Hvis modellen her ikke er stor nok for dig, findes samme style også i større udgaver. Du kan få den i modellen QcK XXL, som måler 90 x 40 centimeter og har en tykkelse på 4 millimeter, som er ideelt for gamere, der spiller med lav sensitivity.

Kan købes online hos Webdanes.dk

ROCCAT Taito Control

Modellen her er ROCCAT’s bestseller og meget populær blandt e-sportsudøvere. Vi vil vurdere den til at være den bedste stofmusemåtte.

Det populære gaming medie PC Gamer mener, at ROCCAT Taito Control er en af de bedste gaming musemåtter. Den måler 40 centimeter i længden og 32 centimeter i bredden. Den har en tykkelse på 35 millimeter og en bund der er lavet i skridsikker gummi. Der hersker ingen tvivl om, at komforten har været i fokus, da musemåtten er blevet designet. Overfladen er lidt mere ru, end den eksempelvis er på SteelSeries QcK. Den ru overflade skaber en lille friktion, som giver dig mere kontrol over musen, uden du skal gå på kompromis med hurtige bevægelser. Denne musemåtte er også at finde til en overkommelig pris.

ROCCAT Taito Control gamer musemåtte

Kan købes hos ComputerSalg.dk

Razer Goliathus Chroma

Galiathus Chroma modellen er uden tvivl en af Razers bestsellere. Musemåtten er rigtig god, men prisen er også derefter. Dog garanterer vi, at du får, hvad du betaler for.

Denne model fra Razer er en af de mest solgte musemåtter i stof fra mærket. Udover at være fremstillet i stof, er den udstyret med lys, hvilket ikke er typisk for stofmusemåtter. Endnu en unik funktion er, at musemåtten kan foldes sammen, hvilket er en sjældenhed, for musemåtter med lys. For at opnå den mest optimale virkning af lyset, skal musemåtten tilsluttes via USB. Dog kommer måtten med et kabel på hele 210 centimeter, så kablet ikke generer dit game.

Musemåttens overflade er vævet i mikrotekstur, som sikrer høj hastighed, god præcision og maksimal kontrol. Musemåtten måler 25,5 x 35,5 centimeter og har en tykkelse på 3 millimeter. Selvom det er en high-end musemåtte, er det langt fra den dyreste model fra Razer. Du får således en musemåtte med en glat overflade, der både er praktisk, komfortabel og til en udmærket pris, fra et populært gamerbrand.

Razer Goliathus Chroma Musemåtte

Kan købes hos Komplett.dk

Havit Hydra Large

Modellen her er fra brandet Havit. Det er der Havit-model i en størrelse large. Det er en ganske udmærket musemåtte, til det lave gamer-budget.

Musemåtten fremstilles i stof og har omtrent samme størrelse som mange high-end musemåtter. Den måler 60 x 30 centimeter og har en tykkelse på 2 millimeter. Du får derfor meget for dit gamer-budget, hvis du vælger denne model. Modellen har et gummibelagt underlag, der gør den skridsikker. Desuden er musemåttens overflade vandresistent, så du let kan tørre væske væk, hvis der skulle blive spildt på den. Hvis du mangler en god og stor musemåtte til en fornuftig pris, har du her løsningen. Modellen findes også i en small-udgave hvis denne bliver for stor.

Hydra Gaming Musemåtte

Kan købes hos Evermart.dk

Razer Firefly Hard Edition – Chroma

Endnu en model fra Razer er bestselleren Razer Firefly Hard. Den har vundet mange priser og ligger i toppen af mange tests. Vi vurderer den til at være den bedste musemåtte med hård overflade og lys.

Razer Firefly Hard har en plastik overflade i hård mikrotekstur. Det betyder, at overfladen optimerer den bedst mulige præcision, kontrol og hurtige bevægelser. Musemåtten måler 25,5 x 5,5 centimer og har en tykkelse på millimeter. Derudover har den indbygget RGB belysning, som er noget af det bedste lys, du kan få i en musemåtte. Lyset er perfekt til den perfektionistiske gamer, fordi det kan justeres, så det passer til resten af gamer stationen.

Razer Firefly Hard Edition - Chroma

Kan købes hos Komplett.dk

Anmeldelser af siden:

  • Esther Klein-Jepsen 10/10

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.