Top-5: bedste kameratelefoner i 2020

Tiderne har ændret sig, når det kommer til kameraer og telefoner, og i dag behøver du ikke gå på kompromis med kvaliteten af dine billeder, hvis du ikke har lyst til at investere i et andet kamera ud over din telefon. De fleste telefoner har i dag nemlig kameraer, der kan hamle op med nogle af de rigtig gode kompakt- og digitalkameraer.

Med de nye, højkvalitets smartphonekameraer kan du derfor tage billeder næsten som en professionel, men det kræver også, at du ved, hvad du skal gå efter. Derfor har vi samlet en række testresultater af forskellige kameratelefoner, så du kan finde den med det allerbedste kamera til dine behov.

Hvad gør en kameratelefon god?

Vi har udvalgt nogle af de elementer, det kan være en god idé at kigge efter, når du skal vælge ny telefon. Det er kun et udpluk af de funktioner, der udgør et godt kamera, men hvis du har styr på dem, er du et skridt tættere på flotte, detaljerige billeder.

Sensor

Sensoren er et af de vigtigste elementer i kameraer generelt, og det er især her, kameratelefoner sakker bagud. Grundlæggende handler det om, at jo større sensoren er, jo bedre bliver resultatet. Sensoren måles i tommer – for eksempel 1/3” og den større 1/1.7”. Smartphones er selvfølgelig mindre end andre kameraer, og det lider billedkvaliteten under, fordi sensoren derfor også bliver mindre.

Pixelstørrelse

Pixels står for at indfange lyset i kameraet. Jo større pixels, jo mere lys kommer ind, og jo mere lys, jo bedre er kameraet. Du bør derfor kigge grundigt på pixelstørrelsen, når du vælger ny telefon, så du sikrer dig, at du ikke får grumsede og støjfyldte billeder, fordi pixelstørrelsen er for lille.

Opløsning

Det totale antal pixels kaldes megapixels og er kameraets opløsning. En høj opløsning betyder ikke altid nødvendigvis et bedre kamera, men det er en rigtig god rettesnor: et kamera med fem megapixels vil tage mindre detaljerige billeder end et 20 megapixels kamera. Men pixelstørrelsen kan lide under det, og det forringer billedkvaliteten, så det er bedst at finde et kamera med en god balance mellem pixels og megapixels.

Blænde

Blænden omfatter diameteren på den åbning, hvor kameraet lukker lys ind. Om billedet bliver mørkt eller lyst afhænger af, hvor stor blændeåbningen er. På dit kamera ser du blænden som eksempelvis f/2.6. På en kameratelefon kan du ikke ændre blændeåbningen, så kig efter et kamera med et stort tal – jo lavere f-nummer, jo større er blænden.

Test af kameratelefoner

iPhone 11 Pro

Den nye iPhone 11 Pro (og Pro Max for den sags skyld) er den bedste kameratelefon på markedet i dag. Det er også en af de dyreste, men du får virkelig noget for pengene, hvis du er ude efter et fantastisk smartphonekamera.

Både iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max har en imponerende ultravidvinkel på hele 120 grader, men det er den store software-udvikling, der virkelig imponerer. Kameratelefoner bruger en databeregning til at forbedre billeder, og her har Apple i høj grad forbedret softwaren til den nye 11 Pro. Der er desuden tre linser med hver 12 megapixel-sensorer, der kan hver deres ting, og derfor får du også nogle helt fantastiske detaljer, når du tager billeder.

Blænden er desuden også større i denne model med hele f/2.0, hvormed der kommer mere lys ind i billedet. Der er også en ny nattefunktion, der er næsten revolutionerende inden for billeder med lav belysning.

Overordnet set er iPhone 11 Pro et helt fantastisk køb, selvom den er en anelse dyrere end de andre modeller – men du får altså også et af de bedste smartphonekameraer på markedet i dag.

Sponsoreret

Butik Pris
Phonetrade 6,695.00 Kr
Elgiganten 7,699.00 Kr
Proshop 7,990.00 Kr

Samsung Galaxy S20 Plus

Samsungs Galaxy S20 Plus ligger også i den dyre ende af skalaen, men kan til gengæld også tillade sig det med det gode kamera, du finder i den. Den imponerer blandt andet på blænden, der faktisk er bedre end Apples iPhone 11 Pro med hele f/1.8.

Du får et kamera med fire sensorer, der blandt andet har et hovedkamera på 12 megapixels og en telefotosensor med hele 64 megapixels, hvilket giver dig rigtig gode og detaljerige billeder. I denne model har Samsung også lyttet til forbrugerne, der syntes, at andre modeller behandlede billederne på en måde, så de blev mere urealistiske at se på – det er fikset i S20 Plus.

Der er også kommet tydelige forbedringer af billeder taget i lav belysning, hvor der især er mindre støj, bedre kontrast og i forlængelse af ovennævnte også et mere realistisk udtryk.

Galaxy S20 Plus er helt sikkert den bedste Android-telefon på markedet, når det kommer til kameraet, og set i forhold til prisen – selvom den ligger i den høje ende af prisklassen.

Sponsoreret

Butik Pris
Proshop 6,795.00 Kr
Elgiganten 8,499.00 Kr

Huawei P30 Pro

Denne nye model fra Huawei udmærker sig på mange områder, og det kommer til udtryk i det faktum, at den har ligget i toppen af testlisterne siden den blev lanceret tilbage i starten af 2019.

I lav belysning arbejder P30 Pro faktisk bedre i automatisk tilstand end selv iPhone 11 Pro, og selvom det ikke altid gør sig gældende i nattetilstand, er det alligevel ret imponerende.

Hvor mange af de andre telefoner kan bryste sig af tre, har denne Huawei model et firdelt bagkamera, hvor den sidste, specielle funktion er et såkaldt time-of-flight-kamera, der tager højde for dybde i portrætfotos på en banebrydende måde.

Sponsoreret

Butik Pris
Proshop 4,995.00 Kr
Elgiganten 5,999.00 Kr

OnePlus 7T Pro

Den nye OnePlus 7T Pro er en af de bedste og mest imponerende OnePlus-modeller, og så er den ikke engang i den højeste ende af prisskalaen. Frontkameraet er nytænkende, idet det på samme måde som lillesøsteren OnePlus 7 Pro popper op i toppen af telefonen i stedet for at bruge plads på telefonens display.

Også i denne telefon er kameraet delt i tre, hvor hovedkameraet har 48 megapixels. Den har også en ultravidvinkel, der virkelig gør en forskel, ligesom også skarpheden på billederne er forbedret. I lav belysning mangler 7T Pro en smule i forhold til prisen, men der er en indbygget nattefunktion, der hjælper en del på den støj, der ellers kommer.

Generelt kan kameraet rigtig meget og er super godt til prisen, der er billigere end de højest scorende her i testen – du vil i hvert fald blive imponeret over både foto- og videokvaliteten.

Sponsoreret

Butik Pris
Elgiganten 4,699.00 Kr
Proshop 4,699.00 Kr
Dustin 4,699.00 Kr

Sony Xperia 5

Sidst, men ikke mindst, har vi en telefon fra Sony fra deres kendte Xperia-serie. Det er en mindre telefon end de andre på vores liste, men kameraet lider ikke som sådan under det.

Der er tre bagkameraer med hver 12 megapixels og en blænde på hele f/1.6, der sikrer rigtig fine billeder – især med tanke på sensoren, der er 1/2.55”. Generelt er mange elementer forbedret i denne model – for eksempel nattebelysning, vidvinkel og eksponering.

Men det er faktisk på videosiden, at Xperia 5 virkelig brillerer – blandt andet er der en helt ny fokusteknologi i spil – den såkaldte rack focus – der lader dig panorere mellem to fokuspunkter, du selv indstiller. Også elementer som lukker, billedformat, som du selv kan indstille, og en farveprofil, der passer perfekt til ekstraredigering bagefter, er perfekte til video.

Sponsoreret

Butik Pris
Dustin 4,329.00 Kr
Elgiganten 5,999.00 Kr
Bilka 5,999.00 Kr
Føtex 5,999.00 Kr

Banebrydende kvalitet i smartphonekameraer

Tendensen til at lave reklamevideoer med smartphones er et godt eksempel på, hvor gode telefonkameraer vi har til rådighed i dag. Generelt fylder video som reklame for virksomheder, produkter og lignende mere og mere, og en virksomhed, der har videoproduktion i hovedsædet, er produktionsselskabet Hippo Productions. En af virksomhedens store passioner er reklamevideoer, hvor de tilbyder gennemarbejdede reklamer med fokus på alt det vigtige i reklamegenren: målgruppe, kanaler og annoncering af det færdige videoprodukt.

Ud over reklamevideoer bruges telefonkameraerne også i højere grad i andre professionelle sammenhæng. Et interessant eksempel er den amerikanske sangerinde Selena Gomez, der i 2019 udgav sin nye single med en musikvideo, der udelukkende var optaget med en iPhone 11 Pro. Videoen er banebrydende inden for kameraverdenen, fordi den viser, hvor gode kameraer på smartphones er i dag.

Hippo Productions og den udvidede anvendelse af kameratelefoner til for eksempel musikvideoer og reklamer viser, at vi er trådt ind i en ny æra inden for fotografering, hvor selv nybegyndere kan være med på bølgen af billeder i høj kvalitet – så længe de er udstyret med en kameratelefon, der er god nok.

Anmeldelser af siden:

  • Eva Thomsen 10/10

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.