Guide: Find rundt i junglen af gaming headsets

De fleste mennersker tænker gode computerskærme, grafikkort or processere, når der bliver nævn “gaming”. God lyd er dog også altafgørende, når du spiller eksempelvis CS:GO. Det giver dig mulighed for at høre præcis, hvor dine fjender kommer fra, så du kan få has på dem, før de tager dig. Derudover er det naturligvis også afgørende, at du kan kommunikere med dine holdkammerater.

Men det er ikke nødvendigvis så ligetil at finde det rigtige gaming headset. Derfor har vi lavet en lille guide til, hvad du skal overveje, før du køber, og samlet en liste over de bedste modeller på markedet i øjeblikket.

Det skal du tænke over, når du vælger dit nye gaming headset

Komforten: Det er super vigtigt, at dit headset er behageligt at have på. Oftest spiller man mange timer i træk, så det går ikke, at ørerne bliver irriterede efter ti minutter. Dit headset skal også sidde ordentligt på dit hoved, så du ikke hele tiden skal fjerne en hånd fra tastaturet for at rette på dem.

Åbne eller lukkede: Først og fremmest er det en god idé at vælge et headset og ikke små earphones, som vi kender fra vores telefoner. Et headset omslutter hele øret og er derfor mere komfortabelt at have på i længere tid. Det giver desuden en langt bedre kvalitet og mulighed for mange flere nuancer i lydene.

Når det så er sagt, findes der også forskellige typer af headsets: åbne og lukkede. De lukkede skærmer for alle omkringværende lyde ude, så du kan koncentrere dig fuldstændigt om spillet og de lyde, der er derinde.

De åbne lader noget af lyden omkring dig trænge ind, så du kan følge med i, hvad der foregår omkring dig – selvfølgelig samtidig med, at du får alle lydene fra spillet.
Det er op til dig, hvilken type du foretrækker. Skal du lukkes helt ind i spillets verden, er de lukkede at foretrække, men vil du godt følge lidt med i dine omgivelser, mens du spiller, er de åbne et godt valg.

Prisen: Som med alt andet findes gaming headsets selvfølgelig også i forskellige prisklasser. Man kan dele prisklasserne op i tre:

– Under 500 kr.
– 500-800 kr.
– Over 800 kr.

Generelt får man mest for pengene i den midterste prisklasse. Kvaliteten af gaming headsets i denne gruppe er så høj, at det er begrænset, hvor meget ekstra man får for pengene ved at købe et fra den dyre kategori. Der er desuden en del af de professionelle e-sportsstjerner, der bruger headsets fra den midterste katogori, så de må siges at være godkendt.

Funktioner: Der findes et hav af funktioner og muligheder for indstillinger. Her gælder det om at finde ud af, hvad du foretrækker. En helt essentiel funktion for én spiller kan være nærmest overflødig for en anden, så det handler i den grad om at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig, når du spiller. Der er desuden mange forskellige kombinationer af lys og visuelle effekter – igen features, som afhænger af dine personlige præferencer.

Mikrofon: Hvis du skal kunne kommunikere med andre spillere, når du gamer, har du brug for et headset med indbygget mikrofon. Det kan være en god idé at vælge et headset, hvor du kan dreje mikrofonarmen, så du kan fjerne den fra ansigtet, når du ikke skal bruge den.

Trådløst: Når du sidder midt i en kamp, er det ikke fedt at blive fanget i en ledning, så det er en god idé at vælge et trådløst headset. På den måde er der ingen fare for, at der pludselig er ledninger i vejen. Vælger du et trådløst headset, så sørg for at finde et, der kan holde i mange timer, så du ikke skal lade det undervejs i spillet.

Designet: Selvom komforten er det vigtigste, skader det heller ikke at tænke på designet, når du skal vælge dit nye headset. De forskellige producenter byder på mange design og farver, så hvorfor ikke gå efter et look, du synes er fedt? Det kan dog ikke anbefales at prioritere design over komfort.

De bedste headsets i de forskellige prisklasser

Over 800 kr.

Sennheiser PC363D

Dette er headsettet til dig, der gerne betaler mange penge for at få et godt gaming headset. Høretelefonerne er åbne, så der kommer en anelse lyd ind. Det påvirker dog ikke mikrofonen, som har indbygget støjreduktion og derfor ikke opfanger andre lyde, end dem du siger direkte ind i den.

Ørepuderne er bløde, og det polstrede hovedbånd gør, at du kan have headsettet på i mange timer uden at blive generet af det.

Beyerdynamic DT 770 Pro

Det er svært at finde et bedre headset end dette. Lydisolering, lydkvalitet og komfort er helt i top. I dette headset er der lidt ekstra bas, end hvad man har set tidligere, hvilket giver en ekstra dimension til dit spil.

Headsettet er fremstillet i gode materialer, hvilket bevirker, at det bliver ret tungt. Det har dog ingen betydning, når du har det på, da ørekopperne går fint ud over ørerne og derfor ikke rører nogle følsomme områder.

Der følger ikke mikrofon med, men det kan tilkøbes.

SteelSeries Arctis 5

Et solidt headset i topkvalitet. SteelSeries præsenterer her et nyt og anderledes design, uden at gå på kompromis med ydeevne og komfort. Headsettet indeholder 7.1 surround sound, og du er derfor garanteret perfekt lydkvalitet. Det er desuden behageligt at have på, så du kan spille i mange timer uden at føle dig generet af det.

500-800 kr.

Razer Kraken 7.1

Et super lækkert headset, der både har et fedt design og virker, som det skal. Du er garanteret den fulde gaming-oplevelse med surround sound 7.1, som sikrer, at du kan høre selv de mindste lyde. Mikrofonen har aktiv støjreduktion, så dine holdkammerater tydeligt kan høre dig. Den er desuden super fleksibel, så du kan flytte med den og få den til at sidde præcis, hvor du vil.

Der er heller ikke gået på kompromis med komforten: Headsettet sidder godt på både hoved og ører og giver dig lyst til at spille mange timer i træk.

HyperX Cloud II – Det bedste valg

Med dette headset bliver du draget helt ind i spillet og den fantastiske 7.1 surround sound giver dig en følelse af at stå midt i spillet. Lydkvaliteten er helt i top samtidig med, at headsettet er fremstillet i helt lette materialer, så du næsten ikke mærker, at du har det på. Netop på grund af lydkvaliteten er der flere af de professionelle, der bruger dette headset, blandt andet kOnfig fra North og rain og NiKo fra FaZe Clan.

Du får desuden to forskellige ørepuder med, så du kan vælge, om du vil bruge velour eller kunstigt læder.

Under 500 kr.

Turtle Beach Z60

Prisen taget i betragtning får du her et godt headset, der kan dække de fleste gameres behov. Kvaliteten er naturligvis ikke som de helt dyre modeller, men hvis du ikke vil ofre en masse penge på et gaming headset, men heller ikke vil undvære god lyd og komfort, er dette et oplagt valg for dig.

Turtle Beach er et anerkendt brand i gaming verdenen og blandt andet spillerne fra Astralis bruger headsets derfra. Det er dog modellen Turtle Beach Elite Pro, som selvsagt er i topkvalitet og derfor også i en anden prisklasse.

SteelSeries Siberia V2

Dette headset er det bedste i den lave prisklasse. Det er selvfølgelig ikke på samme niveau som de dyrere modeller, men alt i alt er det et udmærket headset, der sagtens kan give dig en god spiloplevelse.
Mikrofonen opfanger en smule baggrundsstøj, men ikke mere end, at dine medspillere sagtens kan høre dig.

Selve høretelefonerne er lukkede, men lydisoleringen er alligevel ikke for god. Der kommer en del lyde ind fra dine omgivelser, og folk omkring dig vil også kunne høre de høje lyde fra spillet. Det er altså ikke de bedste høretelefoner, hvis du sidder i larmende omgivelser eller med folk omkring dig, som ikke skal høre dit spil.

Komforten er ganske fin, så du kan sagtens spille i mange timer uden at få ondt i ørerne eller hovedet.

Anmeldelser af siden:

  • Naja W. Pedersen 10/10

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.